Sneller of trager

 

Alles wat je doet of laat zorgt ervoor dat je conditie verbetert of verslechtert. Als je je training verwaarloost zal je ook trager gaan rijden ( te hard of te traag trainen is ook een soort van verwaarlozing).

Hieronder bespreek ook nog even kort wat voeding en/of slaapritme kan doen met jouw conditie.

Training

Elke training dat je teveel of te weinig doet telt. Jouw lichaam weet wat het wel of niet wilt. Zorg ervoor dat je je eigen opbouw niet verwaarloost want elke stap telt.

Voeding

Een vaak vergeten regel is je voeding, als je jezelf goed verzorgt zal je zien dat je trainingen meer zin hebben en vooral dat je meer en sneller gaat recupereren. Wil je een stap hogerop, begin dan met kleine aanpassingen die grote gevolgen zullen hebben.

Slaap

Zorg ervoor dat je genoeg slaap per dag hebt. Ga op tijd slapen, hiermee zal je ervoor zorgen dat je training op de optimale manier kan aanpassen in het lichaam. Een niet uitgerust lichaam betekent nodeloos stress op het lichaam en die energie gaat verloren die eigenlijk hadden moeten doorgaan in jouw recuperatie van je training.

Conclusie

Maak jezelf niets wijs en zorg ervoor dat je niet teveel zondigt op de regels. Zorg ervoor dat je goed slaap, traint en voor je lichaam zorgt.